Mai Multe Vizualizări
Strugurii au fost culeși manual și adunaţi în lădiţe de capacitate mică (10kg) în prima decadă a lunii Septembrie, pentru ca mai apoi să fie stocaţi în depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasă de aproximativ 0-2 grade C.
Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiţi fiind uşor, aceştia şi-au urmat cursul natural spre presă, unde au fost lăsaţi la macerat timp de 2-6 ore. Mustul ravac a fost lăsat la decantare naturală, fiind imediat deburabat și pregătit pentru fermentare. Fermentaţia a decurs în două faze de temperatură, 1/3 la 16 grade C, 2/3, 3/3 la 12-14 grade C. Strugurii din cele 2 soiuri au fost culeşi împreună şi vinificaţi împreună.
- Tara de Origine:
- Alcool: 12.5%
- Gust: Gust delicat
- Volum: 0.75 Litri
- Miros: Arome de pere, flori de portocal si citrice
- Producator: Crama Jelna
- Tara origine: Romania
- Regiunea Viticola: Lechinta - Transilvania