Mai Multe Vizualizări
- 96 de puncte Luca Maroni
- 92 de puncte James Suckling
- 92 de puncte Veronelli
- 2 pahare Gambero Rosso
- Gold Asia Wine&Spirits
Denumirea ''Soler'' a vinului nu este aleasa deloc intamplator, nefacand referire la elemente solare asa cum probabil am fi tentati sa credem. Aceasta provine din dialectul venetian, reprezentand cuvantul ''hambar''. Chiar daca misterul pare si mai adancit, explicatia este una destul de simpla: pe vremuri, cei mai buni struguri din an erau stocati in astfel de constructii de lemn si lasati sa se usuce. Acest procedeu a fost pastrat si in producerea acestui superb sortiment, motiv pentru care s-a si realizat analogia cu silozul, reprezentand intoarcerea la traditii si respectarea mestesugului. Strugurii se pastreaza astfel pentru obtinerea unei arome inconfundabile, deosebit de catifelata. De Stefani Soler este produs dintr-un cupaj indraznet de 20% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Carmenere, 20% Refosco si 20% Marzemino ce a fost supus unei maturari intinse pe parcursul a 12 luni in baricuri, iar mai apoi procesul s-a continuat vreme de un an in sticla. Acest vin se recomanda a fi servit alaturi de paste umplute, tocanite sau carne la gratar la temperaturi de 16-18 grade Celsius.
- Tara de Origine:
- Alcool: 14%
- Gust: prune, violete, piper negru
- Volum: 0.75 Litri
- Miros: fructat, condimentat
- Producator: De Stefani
- Tara origine: Italia
- Regiunea Viticola: Veneto - Italia