Mai Multe Vizualizări
Se produce din struguri obtinuti prin cules selectiv, din parcelele cele mai valoroase de Feteascå Neagrå, pentru a cåror plantare au fost folositi altoi selectati special din arealul Ceptura. Tehnologia este orientatå spre obtinerea unui vin bine structurat, mai elaborat, cu o corpolentå peste medie çi cu påstrarea caracterului de soi. Struguri selectati pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinifica]ie în rosu: clasicå pe bostinå, in vase mici de inox la 22˚C timp de 17-19 zile. Fermentatie malolacticå desavarçitå imediat dupa cea alcoolicå. Maturare in baricuri de stejar de 225 litri din care 30% - noi si 70% la a doua utilizare, la 15˚C, timp de 8 luni. Învechire la sticlå - minim 18 luni.
- Tara de Origine: România
- Alcool: 14.5%
- Gust: bine structurat,amplu,puternic dar rotund
- Volum: 0.75 Litri
- Miros: prune uscate ,nuante de lemn de stejar
- Producator: Crama Davino
- Tara origine: Romania
- Regiunea Viticola: Dealu Mare - Muntenia